headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Fly-drive: Hoogtepunten van het noorden

Johannesburg – Hazyview – Hoedspruit – eSwatini - Hluhluwe Wildpark - Umhlanga Rocks - Durban

10 dagen, 9 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Zuid-Afrika familie reis

Deze autorondreis laat je in 10 dagen kennismaken met de hoogtepunten van het noorden van Zuid-Afrika: de Panoramaroute, de omgeving van het Kruger Park, het kleine koninkrijk eSwatini (voorheen Swaziland), de deelstaat KwaZulu Natal, het Hluhluwe National Park en tot slot een verblijf aan het strand nabij Durban, waar je aan het einde van de bouwsteen de auto inlevert. Deze bouwsteen begint in Johannesburg  en eindigt in Durban.


Dag 1: ophalen huurauto, van Pretoria naar Hazyview
Dag 2: 
van Hazyview via de Panoramaroute naar Hoedspruit
Dag 3:
vrije dag in Hoedspruit
Dag 4: 
van Hoedspruit naar eSwatini (voorheen Swaziland)
Dag 5: 
vrije dag in eSwatini
Dag 6: 
van Swaziland naar Hluhluwe
Dag 7: vrije dag bij Hluhluwe
Dag 8:
van Hluhluwe naar Umhlanga Rocks
Dag 9: 
vrije dag Umhlanga Rocks
Dag 10:
inleveren auto op vliegveld Durban, einde bouwsteen

Prijs vanaf € 525,- p.p. middenklasse
Prijs vanaf € 609,- p.p. B&B/guesthouse

Inbegrepen: 9 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, 10 dagen autohuur categorie B (Ford Fiesta of gelijkwaardig incl. Super Cover/geen eigen risico, 14% tax, 2e chauffeur, one-way drop-off kosten auto, onbeperkt aantal kilometers en WA verzekering) en routebeschrijving met tips.

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, overige maaltijden, entreegelden, fooien, excursies, persoonlijke uitgaven en lokale belastingen en brandstof voor de auto.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Let op: lees ook de voorwaarden autohuur.

 

Periode: gehele jaar

 

Reiscode: ZAJ003  

 

Suggesties: Indien gewenst kan je in plaats van een tweede nacht in Hoedspruit ook in het Kruger Park zelf verblijven tegen een toeslag. Of voeg de bouwsteen Op safari in het Kruger Park: restcamps toe tussen Hoedspuit en Swaziland!

Tijdens je rondreis door Zuid-Afrika verblijf je in sfeervolle accommodaties die zorgvuldig door onze lokale Nederlandse agent zijn uitgezocht.  In een aantal plaatsen kun je kiezen tussen verschillende accommodaties, onze landenspecialisten adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden qua locatie, comfort, prijs en sfeer!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Zuid-Afrika met een uitleg van het verschil tussen een middenklasse hotel en een B&B/Guesthouse!

Hluhluwe: gamedrive door het park

Prijs € 54,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Zuid-Afrika-excursie HluHluwe gamedrive

De beste manier om het Hluhluwe wildreservaat te leren kennen is onder begeleiding van een ervaren ranger. Per 4×4 jeep ga je op zoek naar de ‘Big Five’, maar ook al het andere wild dat vliegt, kruipt of loopt zal je niet ontgaan. (meer…)

Dag 1: ophalen huurauto, van Pretoria naar Hazyview
Vanuit Pretoria (of Johannesburg) reis je per eigen huurauto naar het stadje Hazyview. Je rijdt door een prachtig gebied met dalen, valleien, fruitplantages en boerderijen. Het is ongeveer 390 kilometer en 5 uur rijden naar Hazyview over prima wegen.

 

Dag 2: van Hazyview via de Panoramaroute naar Hoedspruit
De route voert vandaag langs de Panoramaroute, door de Drakensbergen. Je kunt beginnen met een bezoek aan Pelgrim’s Rest, een traditioneel dorpje aan de Panoramaroute. Hierna rijd je naar de indrukwekkende Blyde River Canyon. In deze Canyon heb je ruim de tijd om te genieten van de Drie Rondavels, Bourke’s Luck Potholes en de fascinerende vergezichten bij God’s Window. In de middag rijd je door naar een gezellige lodge bij Hoedspruit, aan de rand van het Kruger Park (ca. 230 km).

 

Dag 3: vrije dag in Hoedspruit.
Hoedspruit ligt aan de rand van het Kruger Park. Van hieruit kun je verschillende wandelsafari’s en gamedrives maken, die gemakkelijk ter plaatse in je lodge te boeken zijn. Of maak een gamedrive met je eigen auto in het Kruger Park! Het is aan te raden vroeg op te staan, vooral in de vroege ochtend, (of in de late namiddag) zijn de dieren het best te bewonderen. Natuurlijk ga je op zoek naar de ‘Big Five’: olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en de buffel. Als je nog wat langer wilt genieten van deze omgeving en wilt overnachten in het Kruger Park zelf, kun je de bouwsteen Op safari in het Kruger Park: restcamps toevoegen aan jouw reis.

 

Dag 4: van Hoedspruit naar eSwatini (voorheen Swaziland)
Vandaag rijd je via Nelspruit of via het Kruger Park naar het kleine koninkrijk eSwatini (circa 370 km). Bij de grens krijg je een stempel in je paspoort, want eSwatini is echt een ander land, met een eigen koning. Via de hoofdstad Mbabane rijd je door naar het Mlilwane Wildpark. Je overnacht in een traditionele rieten hut, in de vorm van een bijenkorf. Het is een eenvoudige, maar sfeervolle accommodatie.

 

Dag 5: vrije dag in eSwatini
Vandaag heb je de hele dag vrij te besteden. Je kunt een wandeling maken door het park, of je kunt per paard of mountainbike onder begeleiding het Mlilwane Park verkennen. Natuurlijk kun je vandaag ook Mbabane en de glas- en kaarsenfabriek bezoeken, de bekende exportproducten van eSwatini.

 

Dag 6: van eSwatini naar Hluhluwe
In de loop van de ochtend rijd je richting het zuiden, verlaat eSwatini bij de Lavumisa grenspost en rijdt dan de provincie Kwa Zulu Natal binnen. Je logeert de komende twee nachten nabij het Hluhluwe Wildpark.

 

Dag 7: vrije dag bij Hluhluwe
Vandaag kan je een gamedrive maken in het nabij gelegen Mkuze Wildreservaat of het Hluhluwe Wildreservaat. Ook kun je naar het St. Lucia Wildreservaat gaan, waar je een spectaculaire boottocht over het meer kunt maken. Hier vind je veel verschillende planten, dieren, duinen en moerassen, zie ook onze excursies in het tabblad ‘excursies’ hierboven. In de middag kun je relaxen bij het zwembad, of de omgeving van Vrijheid, het voormalige centrum van de Boerenoorlog, bezoeken. Als je nog wat langer van deze omgeving wilt genieten, is het ook mogelijk onze bouwsteen St. Lucia: op zoek naar nijlpaarden en krokodillen in je reis op te nemen.

 

Dag 8:  van Hluhluwe Wildreservaat naar Umhlanga Rocks
Je kunt vanochtend eerst een Zulu-dorp bezoeken en tijdens een culturele show kennismaken met de gebruiken van dit trotse volk. In de middag rijd je naar Umhlanga Rocks (ca. 300 km), waar je de komende twee nachten in de buurt van het strand verblijft.

 

Dag 9: vrije dag Umhlanga Rocks
Vandaag heb je alle tijd om te genieten van je vrije dag op het strand. Maar je kunt ook naar Durban rijden om deze grote havenstad te verkennen en te flaneren op de boulevard.

 

Dag 10: inleveren auto op vliegveld Durban, einde bouwsteen
Vandaag lever je de auto in op het vliegveld van Durban en eindigt deze bouwsteen. Je kunt je reis verlengen door van Ballito (Durban) te vliegen naar Port Elizabeth en daar verder te reizen met bijvoorbeeld onze bouwsteen van Port Elizabeth naar Kaapstad. Of rijd via de indrukwekkende Drakensbergen terug naar Johannesburg!

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 7 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider