headlinenieuwtestdef
home

Met OutSight naar Zuid-Afrika

calamiteitenfonds

Beste reistijd Zuid-Afrika


Hier vind je meer info over de beste reistijd Zuid-Afrika, belangrijke informatie voor je reis naar Zuid-Afrika! De juiste verwachtingen & een goede voorbereiding zijn belangrijk voor een verre reis. Ook bij onze Zuid-Afrika bouwstenen vind je informatie, o.a. over de verschillende seizoenen. Op deze pagina gaat het vooral over het klimaat & de beste reistijd voor Zuid-Afrika!

 

 

Beste reistijd Zuid-Afrika
Wat ís de beste reistijd Zuid-Afrika? Een reis door Zuid-Afrika is het hele jaar door mogelijk! Zuid-Afrika heeft een aangenaam en zacht klimaat, en is in alle seizoenen geschikt als vakantieland, het heeft het gehele jaar door een aangenaam klimaat. Hoewel het een uitgestrekt land is, vallen de lokale klimaatverschillen erg mee. Let wel op dat de seizoenen ‘omgedraaid’ zijn t.o.v. Nederland. Omdat Zuid-Afrika op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegengesteld aan Nederland: de winter valt in de maanden juni – juli – augustus en de zomer valt in december – januari. Verder is het goed om te weten Zuid-Afrika is geen tropisch land in de zin van ‘altijd warm’ en dus misschien kouder dan je denkt! Voor de avonden geldt dat het na zonsondergang best koud kan zijn.

 

Beste reistijd Zuid-Afrika, KaapstadKaapstad & de Kaap
Rond Kaapstad & de Kaap zijn de Zuid-Afrikaanse wintermaanden (onze zomer) koel en vochtig met regelmatig regen. Deze regio is over het algemeen iets koeler dan de rest van het land. Het is er dan relatief fris en het regent regelmatig. De regen valt niet altijd en de zon komt over het algemeen regelmatig tevoorschijn, maar het is fris en je kunt dan niet echt relaxen op het strand. Hier zijn de Zuid-Afrikaanse zomermaanden (onze winter) de meest aangename periode.

 

Een ideale periode voor bijvoorbeeld een Fly-Drive door zuidelijk Afrika: van Port Elizabeth naar Kaapstad. De temperaturen aan de kust kunnen dan oplopen tot zo’n 30 graden en het is dan vaak heerlijk strandweer!

 

Ook de stad Kaapstad zelf komt in deze periode helemaal tot leven en de wijnlanden in de omgeving zijn het meest aangenaam tijdens de zomermaanden november, december en januari.


Beste reistijd Zuid-Afrika KrugerKrugerpark en Johannesburg
In het noordoosten van Zuid-Afrika, bijvoorbeeld in de omgeving van het Krugerpark, kan het in de Zuid-Afrikaanse wintermaanden (onze zomer), best koud worden! Het kan ’s nachts en ’s morgens vroeg dan zelfs tot het vriespunt dalen! Maar overdag wordt het alweer snel aangenaam als de zon schijnt. In deze periode zijn de dieren actiever, is er minder begroeiing, is het gras kort en hangen er minder bladeren aan de bomen. De beste reistijd om een safari te maken, bijvoorbeeld in een Private Park nabij het Kruger Park! Hier wordt het in de zomermaanden (onze winter) erg warm, en kan het door binnenlandse vakanties drukker en duurder zijn.

 

Ook in Johannesburg en omgeving is het erg warm en klam in de Zuid-Afrikaanse zomermaanden (onze winter).

 

Beste reistijd Zuid-Afrika rondreisRondreis geheel Zuid-Afrika
Als je een rondreis door geheel Zuid-Afrika wilt maken, bijvoorbeeld onze Zuid-Afrika Rondreis Langs de hoogtepunten van noord én zuid, is de beste reistijd onze herfst en onze lente. Dit zijn de overgangsmaanden tussen zomer en winter (of winter en zomer :)), de maanden maart-april en september-oktober! Niet te heet, niet te koud en niet te nat.

 

 

Interesse? Vragen over de beste reistijd Zuid-Afrika?
Stuur ons je vragen of vakantieplannen per mail of bel tijdens kantooruren naar 020-6702656.

 

Waarom OutSight?
Bekijk onze Zuid-Afrika bouwstenen en Zuid-Afrika rondreizen, onze reizen zijn individueel en op maat, dus:

geen vaste vertrekdata, waardoor je op elk moment kunt vertrekken
geen verplichte excursies, terwijl je liever ter plaatse kijkt hoe je de dag invult
met of zonder vlucht, geen probleem: als je liever zelf je vlucht regelt kun je bij ons het losse landarrangement boeken!