headlinenieuwtestdef
<- Klik op het logo voor onze HOMEPAGE met een overzicht van alle bestemmingen!

Met OutSight naar Zuid-Afrika

calamiteitenfonds

Beste reistijd

Een reis door Zuid-Afrika is het hele jaar door mogelijk. Zuid-Afrika heeft een aangenaam en zacht klimaat, en is in alle seizoenen geschikt als vakantieland. Let wel op dat de seizoenen ‘omgedraaid’ zijn t.o.v. Nederland!

 

Zuid-Afrika-beste reistijd

 

 

 

Als je Kaapstad en omgeving wilt bezoeken, kun je het beste de wintermaanden (onze zomer) vermijden; het is er dan relatief fris en het regent regelmatig. In Johannesburg en omgeving is het erg warm en klam in de zomermaanden (onze winter). Als je geheel Zuid-Afrika wilt bezoeken, is de beste reistijd onze herfst en onze lente: de overgangsmaanden maart-april en september-oktober.

 

Klimaat
Zuid-Afrika heeft het gehele jaar door een aangenaam klimaat en hoewel het een uitgestrekt land is, vallen de lokale klimaatverschillen erg mee. Omdat Zuid-Afrika op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegengesteld aan Nederland: de winter valt in de maanden juni – juli – augustus en de zomer valt in december – januari.

De beste reistijd is over het algemeen de periode tussen de zomer en de winter in; de meest aangename temperaturen vind je in de lente en de herfst. Niet te heet, niet te koud en niet te nat. Maar let op: Zuid-Afrika is geen tropisch land in de zin van ‘altijd warm’ en dus misschien kouder dan je denkt! Voor de avonden geldt dat het na zonsondergang best koud kan zijn.

 

Rondom Kaapstad zijn de wintermaanden (onze zomer) koel en vochtig met regelmatig regen. Deze regio is over het algemeen iets koeler dan de rest van het land. De regen valt niet altijd en de zon komt over het algemeen regelmatig tevoorschijn, maar het is fris en je kunt dan niet echt relaxen op het strand. Hier zijn de zomermaanden (onze winter) de meest aangename periode; de temperaturen aan de kust kunnen dan oplopen tot zo’n 30 graden en het is dan vaak heerlijk strandweer. Ook Kaapstad zelf komt in deze periode helemaal tot leven en de wijnlanden in de omgeving zijn het meest aangenaam tijdens de zomermaanden november, december en januari.

 

In het noordoosten van Zuid-Afrika; de omgeving van het Krugerpark en Johannesburg; kan het ’s nachts en ’s morgens vroeg heel koud zijn in de wintermaanden (onze zomer), de temperatuur ’s kan dan zelfs tot het vriespunt dalen! Maar overdag wordt het alweer snel aangenaam als de zon schijnt. In deze periode zijn de dieren actiever, is er minder begroeiing, is het gras kort en hangen er minder bladeren aan de bomen: de beste reistijd als je een safari wilt gaan maken! Hier wordt het in de zomermaanden (onze winter) warm, en kan het door binnenlandse vakanties drukker en duurder zijn.