headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Zuid-Afrika Family-reis: op avontuur met je gezin in Zuid-Afrika!

Johannesburg – Pretoria – Hazyview – Hoedspruit – Swaziland - Hluhluwe - Umhlanga Rocks - Kaapstad & de Kaap

17 dagen, 16 nachten

Prijs vanaf € 1279,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Zuid-Afrika Family-reis

Zuid-Afrika Family-reis

Ga op avontuur door Zuid-Afrika! Beklim de beroemde Tafelberg en maak kennis met het leven in de sloppenwijken. Ook bezoek je de voorheen zwaarbewaakte gevangenis op Robbeneiland, beroemd van Mandela. Hoogtepunt van jullie reis is vast de gamedrive in Hluhluwe.  ’s Morgens heel vroeg ga je op pad, onder begeleiding van een ervaren ranger, per 4×4 jeep op zoek naar de ‘Big Five’. Wie van jullie heeft als eerste alle dieren van de ‘Big Five’ gezien?

 

Na een rustige start in Pretoria reizen jullie per huurauto via Hazyview naar Hoedspruit. Vanuit hier kun je een bezoek brengen aan het Krugerpark, maak bijvoorbeeld een gamedrive met je eigen auto! Daarna reizen jullie naar Swaziland (officieel het Koninkrijk eSwatini) en het Hluhluwe National Park. Daar maken jullie een gamedrive per 4×4! Na enkele dagen aan de kust, bij het strand van Umhlanga Rocks vliegen jullie naar Kaapstad. Dan kan het zuidelijke avontuur beginnen.

 

Daarna verblijven jullie enkele dagen in Kaapstad, waar jullie een paar mooie excursies maken. Er is veel te zien! Daarom hebben jullie een eigen huurauto tot je beschikking, zodat jullie in je eigen tempo uitgebreid de prachtige omgeving van Kaapstad & De Kaap kunnen verkennen!


dag 1  vertrek, aankomst Johannesburg, transfer naar Pretoria
dag 2  aflevering huurauto, vrije dag Pretoria
dag 3  van Pretoria naar Hazyview
dag 4  van Hazyview via de Panoramaroute naar Hoedspruit, accommodatie Tree House Lodge
dag 5  vrije dag in Hoedspruit, accommodatie Tree House Lodge
dag 6  van Hoedspruit naar Swaziland
dag 7  vrije dag in Swaziland
dag 8  van Swaziland naar Hluhluwe
dag 9  ’s morgens vroeg gamedrive (ca 3 uur), verder vrije dag bij Hluhluwe
dag 10 van Hluhluwe naar Umhlanga of Salt Rock
dag 11 vrije dag Umhlanga of Salt Rock
dag 12 inleveren huurauto op vliegveld Durban, vlucht naar Kaapstad, ophalen huurauto
dag 13 Kaapstad: ‘culturele township’ excursie (halve dag)
dag 14 Kaapstad: excursie per boot naar Robbeneiland (halve dag)
dag 15 verkenning van de Kaap per eigen huurauto
dag 16 vrije dag Kaapstad, dagkamer in guesthouse, auto inleveren op vliegveld, terugvlucht
dag 17  aankomst thuis

Prijs vanaf € 1279,- p.p.

Inbegrepen: transfer van het vliegveld naar het hotel bij aankomst, vlucht Durban-Kaapstad inclusief luchthavenbelasting (vanaf-prijs), 15 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, 10 & 5 dagen autohuur (incl. Super Cover/geen eigen risico, 14% tax, 2e chauffeur, onbeperkt aantal kilometers en WA verzekering), routebeschrijving met tips, in Kaapstad: ‘culturele township’ excursie & excursie per boot naar Robbeneiland en in Hluhluwe: gamedrive door het park per 4×4 met gids.

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, overige maaltijden, entreegelden, fooien, lokale belastingen, brandstof voor de auto en niet genoemde excursies.

 

Let op: lees ook de voorwaarden autohuur.

Tijdens je rondreis door Zuid-Afrika verblijf je in sfeervolle accommodaties die zorgvuldig door onze lokale Nederlandse agent zijn uitgezocht. Jullie kamers hebben altijd een eigen badkamer met toilet & douche met warm water. De hotels zijn bijna allemaal voorzien van airconditioning, het ontbijt is inbegrepen.

 

In een aantal plaatsen kunnen jullie kiezen voor Bed & Breakfast/Guesthouses, dit zijn sfeervolle hotels met een huiselijke sfeer. Waar deze accommodaties zich vooral mee onderscheiden is de persoonlijke aandacht. Onze landenspecialisten adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden qua locatie, comfort, prijs en sfeer!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Zuid-Afrika.

Na aankomst op het vliegveld van Johannesburg staat de chauffeur al klaar om jullie naar ons hotel in Pretoria te brengen. Hier hebben jullie voldoende tijd om door de stad te slenteren, er heerst een gemoedelijke sfeer. Jullie hotel ligt op enkele minuten lopen van het winkel- en uitgaanscentrum.

 

Vanuit Pretoria reis je per eigen huurauto door een prachtig gebied met dalen, valleien, fruitplantages en boerderijen naar het stadje Hazyview.  Aangekomen in jullie lodge nemen jullie meteen een verfrissende duik in het heerlijke zwembad.

Zuid-Afrika, rondreis familie

 

De volgende dag gaat de route verder langs de Panoramaroute, door de Drakensbergen. Je kunt beginnen met een bezoek aan Pelgrim’s Rest, een traditioneel dorpje aan de Panoramaroute. Hierna rijden jullie naar de indrukwekkende Blyde River Canyon en in de middag door naar een gezellige lodge bij Hoedspruit, aan de rand van het Krugerpark. Van hieruit kun je verschillende wandelsafari’s en gamedrives maken!

 

Zuid-Afrika familie reis

In Hoedspruit slapen jullie in een indrukwekkende boomhut! Vanuit deze ‘treehouse’ hebben jullie een prachtig uitzicht en kunnen jullie meteen beginnen met spotten! Natuurlijk gaan jullie ook met de auto door het Krugerpark op zoek naar de ‘Big Five’. Wie van jullie ziet als eerste de olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en de buffel?

 

Dan rijden jullie naar het kleine koninkrijk eSwatini, voorheen Swaziland. Bij de grens krijgen jullie een stempel in je paspoort, want eSwatini is echt een ander land, met een eigen koning. Verken hier het park per paard of mountainbike of bezoek bijvoorbeeld de glas- en kaarsenfabriek.

 

Jullie reizen verder naar Hluhluwe, waar jullie verblijven nabij het Hluhluwe Wildpark. Weer een heel andere omgeving, door het heuvelachtige landschap. Jullie gaan de volgende ochtend heel vroeg op pad met een ervaren ranger per 4×4 jeep. Ook kunnen jullie een spectaculaire boottocht in het St. Lucia Wildreservaat maken!

Zuid-Afrika familie reis

 

Na een bezoek aan een Zulu-dorp rijden jullie door naar Umhlanga Rocks of Salt Rock waar jullie de komende twee nachten in de buurt van het strand verblijven. Even relaxen in deze gemoedelijke omgeving, in een heerlijk hotel met zwembad komen jullie bij van alle indrukken!

 

Dan volgt de vlucht naar Kaapstad en gaan jullie de prachtige omgeving van Kaapstad en De Kaap verkennen met eigen huurauto.

 

Beklim de beroemde tafelberg en bezoek ook Kaap de Goede Hoop, het meest zuidwestelijke punt van het Afrikaanse continent. Hier kun je een wandeling maken met prachtige uitzichten. Vergeet niet ook Boulders Beach te bezoeken waar je de Afrikaanse pinguïn kunt vinden!

familie reis

 

In deze rondreis zijn twee must-see excursies inclusief: jullie gaan met de ferry naar Robbeneiland en krijgen een rondleiding van een ex-gevangene door de voorheen zwaarbewaakte gevangenis op Robbeneiland. Je bezoekt uiteraard de cel van Nelson Mandela! Ook maken jullie kennis met een heel ander gezicht van Kaapstad, namelijk het leven in een van de omliggende townships (sloppenwijken). Met een gids gaan jullie verschillende projecten bezoeken!

 

De verdere dagen kunnen jullie heerlijk op eigen houtje met de huurauto de omgeving verkennen. Kaapstad is een gezellige, levendige stad en je hotel heeft een heerlijk zwembad dus jullie vliegen vast goed uitgerust weer terug naar huis!

Prijs vanaf € 1279,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 20 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider