headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Langs de hoogtepunten van Noord én Zuid

Johannesburg – Pretoria – Hazyview – Hoedspruit – eSwatini - Hluhluwe Wildpark - Umhlanga Rocks – Durban - Port Elizabeth – Knysna – Oudtshoorn – Stellenbosch – Kaapstad

21 dagen, 20 nachten

Prijs vanaf € 1245,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Zuid-Afrika rondreis Hoogtepunten Noord en Zuid

Onze Zuid-Afrika rondreis hoogtepunten van Noord en Zuid is een uitgebreide rondreis van 3 weken. Tijdens deze rondreis per eigen huurauto van 3 weken bezoek je eerst de hoogtepunten van het Noorden van Zuid-Afrika. Je zoekt de Big-Five in de mooiste parken! Daarna reis je door naar het zuiden van Zuid-Afrika….

 

Je rijdt per huurauto via Hazyview en de Panoramaroute van Pretoria naar Hoedspruit. Vanuit hier kun je een bezoek brengen aan het Krugerpark. Daarna kun je nog meer wild spotten in het Mlilwane Wildpark in het kleine koninkrijk eSwatini (voorheen Swaziland). Hierna reis je naar het Hluhluwe National Park en het strand bij Umhlanga Rocks. Je vliegt naar de grote havenstad Port Elizabeth, waar het zuidelijke avontuur kan beginnen. Vanuit Port Elizabeth kun je naar het Addo Elephant Park rijden en dan verder langs de Tuinroute.

 

Onderweg heb je fantastische uitzichten en als je wilt, kun je je het Tsitsikamma National Park bezoeken. Maak kennis met de struisvogels in Oudtshoorn en proef de heerlijke wijnen uit de regio in Stellenbosch. De rondreis eindigt in Kaapstad, waar zoveel te zien is, dat je misschien wel een paar dagen langer wilt blijven voordat je weer naar huis gaat.


Dag 1: vertrek Amsterdam, aankomst luchthaven Johannesburg, transfer naar je hotel in Pretoria
Dag 2:
vrije dag in Pretoria
Dag 3: ophalen huurauto, van Pretoria naar Hazyview
Dag 4: van Hazyview via de Panoramaroute naar Hoedspruit
Dag 5: vrije dag in Hoedspruit
Dag 6: van Hoedspruit naar eSwatini (voorheen Swaziland)
Dag 7: vrije dag in eSwatini
Dag 8: van eSwatini naar Hluhluwe
Dag 9: vrije dag bij Hluhluwe
Dag 10: van Hluhluwe Wildreservaat naar Umhlanga Rocks
Dag 11: vrije dag Umhlanga Rocks
Dag 12: inleveren huurauto vliegveld Durban, vlucht naar Port Elizabeth, ophalen huurauto, naar je hotel
Dag 13: van Port Elizabeth naar Knysna
Dag 14:
vrije dag in Knysna
Dag 15: 
van Knysna naar Oudtshoorn
Dag 16: 
van Oudtshoorn naar Stellenbosch
Dag 17: 
vrije dag in Stellenbosch
Dag 18: 
van Stellenbosch naar Kaapstad
Dag 19: verkenning van de Kaap per eigen huurauto
Dag 20: inleveren huurauto op vliegveld, vertrek naar Amsterdam
Dag 21:
 aankomst Amsterdam

Prijs vanaf € 1245,- p.p.

Inbegrepen: transfer van het vliegveld naar het hotel in Pretoria, vlucht Durban-Port Elizabeth inclusief luchthavenbelasting (vanaf prijs per British Airways), 19 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, 19 dagen autohuur categorie B (Ford Fiësta of gelijkwaardig incl. Super Cover/geen eigen risico, 14% tax, 2e chauffeur, onbeperkt aantal kilometers en WA verzekering), drop-off kosten auto Durban en Kaapstad en een routebeschrijving met tips.

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, overige maaltijden, entreegelden, fooien, lokale belastingen, brandstof voor de auto, excursies en persoonlijke uitgaven.

 

Let op: lees ook de voorwaarden autohuur.

Tijdens je rondreis door Zuid-Afrika verblijf je in sfeervolle accommodaties die zorgvuldig door onze lokale Nederlandse agent zijn uitgezocht. Je kamer heeft altijd een eigen badkamer met toilet & douche met warm water. De hotels zijn bijna allemaal voorzien van airconditioning, het ontbijt is inbegrepen.

 

Bij een aantal bouwstenen kun je kiezen tussen verschillende hotelcategorieën, af en toe een wat luxer verblijf of een bijzonder hotel verhoogt het reisplezier van de gehele reis! Ook kun je in een aantal plaatsen kiezen voor Bed & Breakfast/Guesthouses, dit zijn sfeervolle hotels met een huiselijke sfeer. Waar deze accommodaties zich vooral mee onderscheiden is de persoonlijke aandacht. Onze landenspecialisten adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden qua locatie, comfort, prijs en sfeer!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Zuid-Afrika.

 

Zuid Afrika-Hazyview-Gecko LodgeZuid-Afrika-Swaziland-Mlilwane-Lodge-hutjesZuid-Afrika-Stellenbosch-Knorhoek Guest Lodge

 

 

 

 

 

Johannesburg: Soweto Experience (Fairtrade excursie)

Prijs € 85,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Zuid-Afrika excursie, Soweto,

Deze (deels op de fiets!) uitgevoerde  Fairtrade Soweto Experience is een gemeenschapsinitiatief, het is Black Economic Empowered (BEE) en wordt uitgevoerd door lokale gidsen. Absoluut een unieke manier om Soweto op een meer persoonlijke manier te leren kennen! (meer…)

Kaapstad: kooksafari Bo Kaap

Prijs € 52,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Zuid-Afrika excursie, Bo Kaap, kooksafari

Er is geen betere manier om de lokale kookkunst onder de knie te krijgen dan wanneer je in Zuid-Afrika zelf bent! Tijdens deze excursie van een halve dag leer je onder het toeziend oog van een kok samen met de anderen uit je internationale groep verschillende gerechten te maken. (meer…)

Kaapstad: culturele township excursie

Prijs € 38,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Zuid-Afrika excursie, township,

Deze excursie laat  je kennismaken met een heel ander gezicht van Kaapstad, namelijk het leven in een van de omliggende townships (sloppenwijken). Ontmoet de mensen in hun eigen huis, ontdek de historie en leer het dagelijks leven in de sloppenwijken kennen met een lokale gids. (meer…)

Kaapstad: per boot naar Robbeneiland

Prijs € 44,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
familie reis

Je vertrekt vanaf de Nelson Mandela Gateway met de ferry naar Robbeneiland. Deze tocht duurt ongeveer een uur en het kan zelfs zijn dat je onderweg een of meerdere walvissen spot! (meer…)

Fietstour Masiphumelele (Fairtrade excursie)

Prijs € 69,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Zuid-Afrika, excursie, fietstour

Bezoek de toegankelijke township Masiphumelele op het Kaapse schiereiland! Je fiets op Nederlandse fietsen, een milieuvriendelijk en betaalbaar alternatief voor het dagelijkse woon- en werkverkeer in de armere buitenwijken. (meer…)

Kaapse Wijnlanden – wijntour per trein & fiets

Prijs € 53,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Zuid-Afrika excursie, wijnproeverij

Ontdek de beroemde wijngebieden per fiets! Deze excursie begint in een café op Long Street in het centrum van Kaapstad. Hier maak je kennis met de gids en daarna maak je een korte wandeling naar het treinstation, en stap je op de trein naar Stellenbosch. 

(meer…)

Hermanus: walvistour (Fairtrade excursie)

Prijs € 95,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Zuid-Afrika, excursie, Hermanus walvistour

Deze excursie (met ‘Fairtrade’ kenmerk) start in de haven van Kleinbaai, circa 20 minuten rijden vanaf Hermanus. Je vaart per boot naar Pearl Beach, het gebied waar de hoogste concentratie Southern Right Whales te vinden is. (meer…)

St. Lucia: bootcruise op het meer

Prijs € 19,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Zuid-Afrika excursie, St. Lucia bootcruise

Maak een mooie boottocht op het meer van St. Lucia. Tijdens deze boottocht vaar je langs de mangrovebossen om krokodillen en nijlpaarden te spotten. Ook vliegt de beroemde visarend hier, als je eenmaal zijn ‘stem’ gehoord hebt, zal je deze niet snel meer vergeten! (meer…)

Hluhluwe: gamedrive door het park

Prijs € 54,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Zuid-Afrika-excursie HluHluwe gamedrive

De beste manier om het Hluhluwe wildreservaat te leren kennen is onder begeleiding van een ervaren ranger. Per 4×4 jeep ga je op zoek naar de ‘Big Five’, maar ook al het andere wild dat vliegt, kruipt of loopt zal je niet ontgaan. (meer…)

Dag 1: vertrek Amsterdam, aankomst op de luchthaven van Johannesburg, transfer naar je hotel in Pretoria
Na de vlucht uit Amsterdam kom je aan op het vliegveld van Johannesburg. Johannesburg is een grote, moderne stad die voor de toerist minder interessant is. Daarom reis je meteen door naar Pretoria. De rit duurt ongeveer 30 minuten. Je hotel ligt op enkele minuten lopen van het winkel- en uitgaanscentrum.

 

Dag 2: vrije dag in Pretoria
In Pretoria vind je prachtige brede lanen, deftige parken, groene tuinen en veel verzorgde koloniale gebouwen. Deze stad is de administratieve hoofdstad, en hier zetelt de regering. Pretoria is genoemd naar M.W. Pretorius, de eerste president van de republiek Zuid-Afrika. Geniet van de rust en de gemoedelijke sfeer in deze stad en breng een bezoek aan het Voortrekkersmonument ter nagedachtenis aan de Grote Trek van de Boeren.

 

Dag 3: ophalen huurauto, van Pretoria naar Hazyview
Vanuit Pretoria reis je per eigen huurauto naar het stadje Hazyview. Je rijdt door een prachtig gebied met dalen, valleien, fruitplantages en boerderijen. Het is ongeveer 390 kilometer en 5 uur rijden naar Hazyview over prima wegen.

 

Dag 4: van Hazyview via de Panoramaroute naar Hoedspruit
De route voert vandaag langs de Panoramaroute, door de Drakensbergen. Je kunt beginnen met een bezoek aan Pelgrim’s Rest, een traditioneel dorpje aan de Panoramaroute. Hierna rijd je naar de indrukwekkende Blyde River Canyon. In deze Canyon heb je ruim de tijd om te genieten van de Drie Rondavels, Bourke’s Luck Potholes en de fascinerende vergezichten bij God’s Window. In de middag rijd je door naar een gezellige lodge bij Hoedspruit, aan de rand van het Kruger Park (ca. 230 km).

 

Dag 5: vrije dag in Hoedspruit
Hoedspruit ligt aan de rand van het Kruger Park. Van hieruit kun je verschillende wandelsafari’s en gamedrives maken, die gemakkelijk ter plaatse in je lodge te boeken zijn. Of maak een gamedrive met je eigen auto in het Kruger Park! Het is aan te raden vroeg op te staan, vooral in de vroege ochtend, (of in de late namiddag) zijn de dieren het best te bewonderen. Natuurlijk ga je op zoek naar de ‘Big Five’: olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en de buffel. Als je nog wat langer wilt genieten van deze omgeving en wilt overnachten in het Kruger Park zelf, kun je de bouwsteen Op safari in het Kruger Park: restcamps toevoegen aan jouw reis.

 

Dag 6: van Hoedspruit naar eSwatini (voorheen Swaziland)
Vandaag rijd je via Nelspruit of via het Kruger Park naar het kleine koninkrijk eSwatini (circa 370 km). Bij de grens krijg je een stempel in je paspoort, want eSwatini is echt een ander land, met een eigen koning. Via de hoofdstad Mbabane rijd je door naar het Mlilwane Wildpark. Je overnacht in een traditionele rieten hut, in de vorm van een bijenkorf. Het is een eenvoudige, maar sfeervolle accommodatie.

 

Dag 7: vrije dag in eSwatini
Vandaag heb je de hele dag vrij te besteden. Je kunt een wandeling maken door het park, of je kunt per paard of mountainbike onder begeleiding het Mlilwane Park verkennen. Natuurlijk kun je vandaag ook Mbabane en de glas- en kaarsenfabriek bezoeken, de bekende exportproducten van eSwatini.

 

Dag 8: van eSwatini naar Hluhluwe
In de loop van de ochtend rijd je richting het zuiden, verlaat eSwatini bij de Lavumisa grenspost en rijdt dan de provincie Kwa Zulu Natal binnen. Je logeert de komende twee nachten nabij het Hluhluwe Wildpark.

 

Dag 9: vrije dag bij Hluhluwe
Vandaag kan je een gamedrive maken in het nabij gelegen Mkuze Wildreservaat of het Hluhluwe Wildreservaat. Ook kun je naar het St. Lucia Wildreservaat gaan, waar je een spectaculaire boottocht over het meer kunt maken. Hier vind je veel verschillende planten, dieren, duinen en moerassen, zie ook onze excursies in het tabblad ‘excursies’ hierboven. In de middag kun je relaxen bij het zwembad, of de omgeving van Vrijheid, het voormalige centrum van de Boerenoorlog, bezoeken. Als je nog wat langer van deze omgeving wilt genieten, is het ook mogelijk onze bouwsteen St. Lucia: op zoek naar nijlpaarden en krokodillen in je reis op te nemen.

 

Dag 10:  van Hluhluwe Wildreservaat naar Umhlanga Rocks
Je kunt vanochtend eerst een Zulu-dorp bezoeken en tijdens een culturele show kennismaken met de gebruiken van dit trotse volk. In de middag rijd je naar Umhlanga Rocks (ca. 300 km), waar je de komende twee nachten in de buurt van het strand verblijft.

 

Dag 11: vrije dag Umhlanga Rocks
Vandaag heb je alle tijd om te genieten van je vrije dag op het strand. Maar je kunt ook naar Durban rijden om deze grote havenstad te verkennen en te flaneren op de boulevard.

 

Dag 12: inleveren huurauto op vliegveld van Durban, vlucht naar Port Elizabeth, ophalen huurauto, naar je hotel
Je rijdt vandaag naar het vliegveld van Durban om de huurauto in te leveren en de vlucht te nemen naar Port Elizabeth. Daar aangekomen staat er weer een huurauto voor je klaar op het vliegveld. Port Elizabeth is een grote havenstad en ook het beginpunt van de bekende Tuinroute. Afhankelijk van je aankomsttijd, kun je een bezoek brengen aan het Addo Elephant Park waar je kennis kunt maken met deze viervoeters, in het park leeft een beschermde kudde van ongeveer 300 olifanten. Het park ligt zo’n 80 kilometer van Port Elizabeth.

 

Dag 13: van Port Elizabeth naar Knysna
Na het ontbijt vertrek je naar de Tuinroute. Je hebt de tijd om Tsitsikamma National Park te bezoeken met haar bekende hangbrug over de Storms rivier. Hierna rijd je naar Knysna, waar je de komende twee nachten verblijft. De rit is 340 kilometer.

 

Dag 14: vrije dag in Knysna
Knysna is een klein plaatsje, waar een gezellige vakantiesfeer hangt. Het ligt midden in het hart van de ‘Garden Route’. Knysna is van oorsprong gebouwd om als houthaven- en scheepsbouwcentrum te dienen door haar ligging aan een grote lagune. Op deze lagune kun je een boottocht maken en langs de Knysna Heads varen op zoek naar dolfijnen en walvissen (in de periode van  juli – november). Ook kun je hier oesters eten, de lokale specialiteit van Knysna!

 

Dag 15: van Knysna naar Oudtshoorn
Je rijdt vandaag via de binnenlanden en de mooie Outeniqua Pas naar Oudtshoorn, de rit is 125 kilometer. Oudtshoorn heeft een vreemde bijnaam: `Struisvogelhoofdstad van de Wereld`! De kleine Karoo telt namelijk honderden struisvogelkwekerijen die hun eerste bloeitijd al rond de vorige eeuwwisseling beleefden. Struisvogelveren waren toen in Europa en Amerika uiterst modieus en kwamen allemaal uit Oudtshoorn.

 

Nu worden de imposante vogels vooral gekweekt voor hun leerachtige huid, waarvan tassen en schoenen worden gemaakt en vanwege het smakelijke vlees. Struisvogelbiefstuk tref je in Zuid-Afrika op vrijwel iedere menukaart aan. Tijdens een bezoek aan een struisvogelboerderij leer je van alles over de struisvogels en kun je zelfs een ritje op een rug van een struisvogel maken. In de middag is er tijd voor wat ontspanning of een bezoek aan de Cango Caves; een enorm complex van druipsteengrotten.

 

Dag 16: van Oudtshoorn naar Stellenbosch
Vandaag weer een interessante route: je rijdt via de Kleine Karoo naar Swellendam, waar je een drankje kunt drinken in een van de theetuinen. In de loop van de middag kom je, rijdend door de wijngebieden, aan in Stellenbosch. De rit is 425 kilometer.

 

Dag 17: vrije dag in Stellenbosch
Vandaag kun je wandelen in het idyllische stadje Stellenbosch. De naam komt van de Kaapse gouverneur Van der Stel (‘Van der Stel zijn bos’). Stellenbosch is de op een na oudste stad van Zuid-Afrika, gesticht door de V.O.C. en staat bekend om haar prachtige Kaaps-Hollandse gebouwen.

 

Dag 18: van Stellenbosch naar Kaapstad
Je vertrekt vandaag naar Kaapstad. Het is en korte rit van 70 kilometer, dus je komt op tijd aan in Kaapstad, want hier is veel te doen! Bezoek bijvoorbeeld Kaap de Goede Hoop, Robbeneiland of de Tafelberg. Heerlijk op het terras zitten of winkelen kan natuurlijk ook, vooral bij het bruisende V & A-Waterfront!

 

Dag 19: verkenning van de Kaap per eigen huurauto
Vandaag trek je erop uit om de omgeving van Kaapstad te verkennen. Je kunt vanuit Kaapstad bijvoorbeeld via de stranden van Clifton en Camps Bay naar Houtbaai rijden. Vanaf hier rijd je zuidwaarts naar Kaap de Goede Hoop, het meest zuidwestelijke punt van het Afrikaanse continent. Hier kun je een wandeling maken met prachtige uitzichten Vergeet niet ook Boulders Beach te bezoek, vlakbij Simon’s Town, waar je de Afrikaanse pinguin kunt vinden. Natuurlijk kun je ook een bezoek brengen aan Groot Constantia, het oudste wijnlandgoed van Zuid-Afrika. Hier kun je ook lekker eten en natuurlijk de wijnen proeven!

 

Dag 20: inleveren huurauto op vliegveld, vertrek Kaapstad
Vandaag lever je de huurauto in op het vliegveld van Kaapstad en vertrek je weer naar Amsterdam.

 

Dag 21: aankomst Amsterdam

Prijs vanaf € 1245,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 20 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider