headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Hoogtepunten van ‘Baie Mooi’ Zuid-Afrika

Johannesburg – Pretoria – Hazyview – Hoedspruit – eSwatini - Hluhluwe Wildpark - Umhlanga Rocks – de Drakensbergen, Bergville – Johannesburg

15 dagen, 14 nachten

Prijs vanaf € 855,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
Zuid-Afrika Rondreis Hoogtepunten

Hoogtepunten van ‘Baie Mooi’ Zuid-Afrika

Deze Zuid Afrika Rondreis langs de Hoogtepunten van ‘Baie Mooi’ Zuid-Afrika laat je in 15 dagen laat kennismaken met de hoogtepunten van het noorden van Zuid-Afrika

Na een rustige start in het gemoedelijke Pretoria rijd je via de Panoramaroute naar de omgeving van het Krugerpark. De volgende stop is het Mlilwane wildpark in het kleine koninkrijk eSwatini (voorheen Swaziland).  Je kunt dit park te voet verkennen. Daarna reis je naar het Hluhluwe National Park.  Ook het strand bij Umhlanga Rocks en de indrukwekkende Drakensbergen zitten in deze reis.  Als laatste verblijf je in Johannesburg!

 


Dag 1:  aankomst luchthaven Johannesburg, transfer naar je hotel in Pretoria
Dag 2:
vrije dag in Pretoria
Dag 3: ophalen huurauto, van Pretoria naar Hazyview
Dag 4: van Hazyview via de Panoramaroute naar Hoedspruit
Dag 5: vrije dag in Hoedspruit
Dag 6: van Hoedspruit naar eSwatini (voorheen Swaziland)
Dag 7: vrije dag in eSwatini
Dag 8: van eSwatini naar Hluhluwe
Dag 9: vrije dag bij Hluhluwe
Dag 10: van Hluhluwe Wildreservaat naar Umhlanga Rocks
Dag 11: vrije dag Umhlanga Rocks
Dag 12: naar de Drakensbergen – Bergville
Dag 13: vrije dag bij de Drakensbergen
Dag 14: naar Johannesburg inleveren huurauto op vliegveld, vertrek naar Amsterdam
Dag 15: aankomst vlucht

Prijs vanaf € 855,- p.p.

Inbegrepen: transfer van het vliegveld naar het hotel in Pretoria, 13 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, 12 dagen autohuur categorie B (Ford Fiësta of gelijkwaardig incl. Super Cover/geen eigen risico, 14% tax, 2e chauffeur, onbeperkt aantal kilometers en WA verzekering) en een routebeschrijving met tips.

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, overige maaltijden, entreegelden, fooien, lokale belastingen, brandstof voor de auto, excursies en persoonlijke uitgaven.

 

Let op: lees ook de voorwaarden autohuur.


Tijdens je rondreis door Zuid-Afrika verblijf je in sfeervolle accommodaties die zorgvuldig door onze lokale Nederlandse agent zijn uitgezocht. Je kamer heeft altijd een eigen badkamer met toilet & douche met warm water. De hotels zijn bijna allemaal voorzien van airconditioning, het ontbijt is inbegrepen.

 

Bij een aantal bouwstenen kun je kiezen tussen verschillende hotelcategorieën, af en toe een wat luxer verblijf of een bijzonder hotel verhoogt het reisplezier van de gehele reis! Ook kun je in een aantal plaatsen kiezen voor Bed & Breakfast/Guesthouses, dit zijn sfeervolle hotels met een huiselijke sfeer. Waar deze accommodaties zich vooral mee onderscheiden is de persoonlijke aandacht. Onze landenspecialisten adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden qua locatie, comfort, prijs en sfeer!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Zuid-Afrika.

 

Zuid-Afrika-Underberg, Drakensberg GardensZuid Afrika-Hoedspruit-Timbavati Safari LodgeZuid-Afrika-Pretoria-Arcadia, kamer

 

 

 

 

 

Johannesburg: Soweto Experience (Fairtrade excursie)

Prijs € 85,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Zuid-Afrika excursie, Soweto,

Deze (deels op de fiets!) uitgevoerde  Fairtrade Soweto Experience is een gemeenschapsinitiatief, het is Black Economic Empowered (BEE) en wordt uitgevoerd door lokale gidsen. Absoluut een unieke manier om Soweto op een meer persoonlijke manier te leren kennen! (meer…)

St. Lucia: bootcruise op het meer

Prijs € 19,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Zuid-Afrika excursie, St. Lucia bootcruise

Maak een mooie boottocht op het meer van St. Lucia. Tijdens deze boottocht vaar je langs de mangrovebossen om krokodillen en nijlpaarden te spotten. Ook vliegt de beroemde visarend hier, als je eenmaal zijn ‘stem’ gehoord hebt, zal je deze niet snel meer vergeten! (meer…)

Hluhluwe: gamedrive door het park

Prijs € 54,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Zuid-Afrika-excursie HluHluwe gamedrive

De beste manier om het Hluhluwe wildreservaat te leren kennen is onder begeleiding van een ervaren ranger. Per 4×4 jeep ga je op zoek naar de ‘Big Five’, maar ook al het andere wild dat vliegt, kruipt of loopt zal je niet ontgaan. (meer…)

Dag 1: vertrek vlucht, aankomst op de luchthaven van Johannesburg, transfer naar je hotel in Pretoria
Na de vlucht uit Amsterdam kom je aan op het vliegveld van Johannesburg. Johannesburg is een grote, moderne stad die voor de toerist minder interessant is. Daarom reis je meteen door naar Pretoria. De rit duurt ongeveer 30 minuten. Je hotel ligt op enkele minuten lopen van het winkel- en uitgaanscentrum.

 

Dag 2: vrije dag in Johannesburg
In Pretoria vind je prachtige brede lanen, deftige parken, groene tuinen en veel verzorgde koloniale gebouwen. Deze stad is de administratieve hoofdstad, en hier zetelt de regering. Pretoria is genoemd naar M.W. Pretorius, de eerste president van de republiek Zuid-Afrika. Geniet van de rust en de gemoedelijke sfeer in deze stad en breng een bezoek aan het Voortrekkersmonument ter nagedachtenis aan de Grote Trek van de Boeren.

 

Dag 3: ophalen huurauto, van Pretoria naar Hazyview
Vanuit Pretoria reis je per eigen huurauto naar het stadje Hazyview. Je rijdt door een prachtig gebied met dalen, valleien, fruitplantages en boerderijen. Het is ongeveer 390 kilometer en 5 uur rijden naar Hazyview over prima wegen.

 

Dag 4: van Hazyview via de Panoramaroute naar Hoedspruit
De route voert vandaag langs de Panoramaroute, door de Drakensbergen. Je kunt beginnen met een bezoek aan Pelgrim’s Rest, een traditioneel dorpje aan de Panoramaroute. Hierna rijd je naar de indrukwekkende Blyde River Canyon. In deze Canyon heb je ruim de tijd om te genieten van de Drie Rondavels, Bourke’s Luck Potholes en de fascinerende vergezichten bij God’s Window. In de middag rijd je door naar een gezellige lodge bij Hoedspruit, aan de rand van het Kruger Park (ca. 230 km).

 

Dag 5: vrije dag in Hoedspruit
Hoedspruit ligt aan de rand van het Kruger Park. Van hieruit kun je verschillende wandelsafari’s en gamedrives maken, die gemakkelijk ter plaatse in je lodge te boeken zijn. Of maak een gamedrive met je eigen auto in het Kruger Park! Het is aan te raden vroeg op te staan, vooral in de vroege ochtend, (of in de late namiddag) zijn de dieren het best te bewonderen. Natuurlijk ga je op zoek naar de ‘Big Five’: olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en de buffel. Als je nog wat langer wilt genieten van deze omgeving en wilt overnachten in het Kruger Park zelf, kun je de bouwsteen Op safari in het Kruger Park: restcamps toevoegen aan jouw reis.

 

Dag 6: van Hoedspruit naar eSwatini (voorheen Swaziland)
Vandaag rijd je via Nelspruit of via het Kruger Park naar het kleine koninkrijk eSwatini (circa 370 km). Bij de grens krijg je een stempel in je paspoort, want eSwatini is echt een ander land, met een eigen koning. Via de hoofdstad Mbabane rijd je door naar het Mlilwane Wildpark. Je overnacht in een traditionele rieten hut, in de vorm van een bijenkorf. Het is een eenvoudige, maar sfeervolle accommodatie.

 

Dag 7: vrije dag in eSwatini
Vandaag heb je de hele dag vrij te besteden. Je kunt een wandeling maken door het park, of je kunt per paard of mountainbike onder begeleiding het Mlilwane Park verkennen. Natuurlijk kun je vandaag ook Mbabane en de glas- en kaarsenfabriek bezoeken, de bekende exportproducten van eSwatini.

 

Dag 8: van eSwatini naar Hluhluwe
In de loop van de ochtend rijd je richting het zuiden, verlaat eSwatini bij de Lavumisa grenspost en rijdt dan de provincie Kwa Zulu Natal binnen. Je logeert de komende twee nachten nabij het Hluhluwe Wildpark.

 

Dag 9: vrije dag bij Hluhluwe
Vandaag kan je een gamedrive maken in het nabij gelegen Mkuze Wildreservaat of het Hluhluwe Wildreservaat. Ook kun je naar het St. Lucia Wildreservaat gaan, waar je een spectaculaire boottocht over het meer kunt maken. Hier vind je veel verschillende planten, dieren, duinen en moerassen, zie ook onze excursies in het tabblad ‘excursies’ hierboven. In de middag kun je relaxen bij het zwembad, of de omgeving van Vrijheid, het voormalige centrum van de Boerenoorlog, bezoeken. Als je nog wat langer van deze omgeving wilt genieten, is het ook mogelijk onze bouwsteen St. Lucia: op zoek naar nijlpaarden en krokodillen in je reis op te nemen.

 

Dag 10:  van Hluhluwe Wildreservaat naar Umhlanga Rocks
Je kunt vanochtend eerst een Zulu-dorp bezoeken en tijdens een culturele show kennismaken met de gebruiken van dit trotse volk. In de middag rijd je naar Umhlanga Rocks (ca. 300 km), waar je de komende twee nachten in de buurt van het strand verblijft.

 

Dag 11: vrije dag Umhlanga Rocks
Vandaag heb je alle tijd om te genieten van je vrije dag op het strand. Maar je kunt ook naar Durban rijden om deze grote havenstad te verkennen en te flaneren op de boulevard.

 

Dag 12: naar de Drakensbergen – Bergville
Je rijdt vandaag door naar het noorden van de Drakensbergen, We hebben een sfeervolle lodge voor je geboekt bij Bergville, een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het Royal Natal National Park, wat je morgen kunt bezoeken.

 

Dag 13: vrije dag bij de Drakensbergen
Vandaag kun je de fantastische Drakensbergen van dichtbij leren kennen. Je gaat naar het indrukwekkende Royal Natal National Park, waar je al wandelend van de indrukwekkende bergen kunt genieten. Bij de ingang van het park krijg je een kaart met een overzicht van de wandelingen, zodat je er makkelijk zelf op uit kunt trekken. Het is wel een goed idee om een lunchpakket mee te nemen vanuit het hotel.

 

Dag 14: naar Johannesburg, inleveren huurauto op vliegveld, vertrek vlucht
In de loop van de ochtend verlaat je de Drakensbergen. Je kunt direct doorrijden naar Johannesburg of deze laatste reisdag iets omrijden via het indrukwekkende Golden Gate Park voor je ’s avonds de huurauto inlevert op het vliegveld van Johannesburg. De meeste vluchten vertrekken pas in de avond.

 

Dag 15: aankomst Amsterdam

Prijs vanaf € 855,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 20 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider