headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Vervoer in Zuid-Afrika

Reizen per huurauto
De auto is een perfect vervoermiddel voor een individuele rondreis door Zuid-Afrika. Je kunt je eigen tempo bepalen en stoppen waar en wanneer je maar wilt. Wij denken dat dit de beste manier is om Zuid-Afrika echt te leren kennen! Het is een veilige manier van reizen en geeft je veel vrijheid onderweg. Het wegennet is over het algemeen goed, het is meestal niet druk op de weg en de bewegwijzering is prima.

 

Zuid-Afrika-vervoer in

 

Maar let op: In Zuid-Afrika wordt links gereden. Het is misschien even wennen, maar omdat de auto voor links rijden gebouwd is, is dat meestal geen probleem. Je zult waarschijnlijk een paar keer de ruitenwissers aanzetten in plaats van de richtingaanwijzer, maar verder zul je er snel aan gewend zijn. Wij raden je aan om na aankomst niet meteen na je vlucht een lange autorit te maken. Bij aankomst in de avond wordt dat sowieso afgeraden, omdat rijden in het donker niet fijn en niet veilig is. Het is beter de volgende dag te gaan rijden, je kunt dan eerst even uitrusten, én je autorondreis begint bij daglicht. Bij aankomst in de avond regelen we een transfer naar het hotel vlakbij de luchthaven. De volgende ochtend -na een goede nacht & een lekker ontbijt-  kun je dan de huurauto ophalen en ga je uitgerust op pad! Tip: In de afgelegen gebieden zijn weinig benzinestations dus tank op tijd. Meer informatie over de huurauto’s (en de bijbehorende tarieven en de voorwaarden autohuur) vind je op onze pagina Autohuur Zuid-Afrika.


Binnenlandse vluchten

Voor de langere afstanden is een binnenlandse vlucht aan te raden, zeker als je veel wilt zien in korte tijd. Zo bieden we bijvoorbeeld een Zuid-Afrika rondreis aan waarbij je vliegt van Durban naar Port Elizabeth, je levert de auto dan in op het vliegveld van Durban en haalt weer een nieuwe auto op in Port Elizabeth.

 

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer is in Zuid-Afrika niet sterk ontwikkeld. Er zijn wel een aantal (mini)busjes die tussen de grotere steden rijden, maar de Nationale parken en andere bezienswaardigheden zijn niet bereikbaar met openbaar vervoer. Wij bieden al onze reizen aan per eigen huurauto!

 

 

 

Contact
close slider